Svijet

Poslanik nasred sjednice pred kamerama sebi isjekao ruku

Poslanik nasred sjednice pred kamerama sebi isjekao ruku
Foto: Screenshot | Poslanik nasred sjednice pred kamerama sebi isjekao ruku

Bijesni poslanik u tajlandskoj skupštini izvadio je tokom svog govora kuhinjski nož i sebe isjekao po ruci, ljut na premijera jer ignoriše demokratske proteste u zemlji.

Opozicioni političar Visarn Tečateravat održao je govor "za pamćenje" u parlamentu u Bangkoku prije nego što je iznenada skinuo sako, zavrnuo rukav i izvadio kuhinjski nož.

"Daily Mail" je objavio izuzetno uznemirujući snimak na kom je zabilježen trenutak u kom političar kritikuje odgovor vlade na prodemokratske proteste koje predvode mladi u toj zemlji, a onda je isjekao svoju lijevu ruku.

Njemu su brzo prišli drugi poslanici i pomogli mu sa zavojima kako bi zaustavili krvarenje.

"Ne mogu da zamislim rješenje ovog problema, ne žekim da naša djeca krvare. Volio bih da krvarim da bih pokazao premijeru Prajutu Čan O Ča koliko sam posvećen", rekao je on u govoru.

Upitao je premijera da li želi da bude "tiranin ili heroj" prije nego što se posjekao što je nazvao "činom protesta protiv vojne vladavine uprkos pozivima za reforme".

Najveća opoziciona partija Tajlanda pozvala je premijera da podnese ostavku pošto je parlament otvorio posebnu sjednicu na kojoj se raspravlja o protestima.

Protesti protiv režima i kralja intenzivirali su se ovog mjeseca, a na hiljade demonstranata marširalo je u Bangkoku ispred njemačke ambasade u pozivu na istragu protiv kralja, prenosi "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije