Svijet

Posljednji Božić Trampovih u Bijeloj kući

Posljednji Božić Trampovih u Bijeloj kući
Foto: Tanjug/AP | Posljednji Božić Trampovih u Bijeloj kući

VAŠINGTON - "Amerika lijepa" ovogodišnja je božićna tema u Bijeloj kući, za koju prva dama Melanija Tramp kaže da odaje počast i prikazuje "veličanstvo" Sjedinjenih Država.

Ornamente na zvaničnom božićnom drvetu u Plavoj sobi dizajnirali su studenti iz cijele zemlje od kojih je Nacionalna služba za parkove tražila da istaknu ljude, mjesta i stvari koje čine njihove države ljepšim, prenosi AP.

"Tokom posljednje četiri godine imala sam čast da putujem u neke od najljepših krajeva naše zemlje i upoznam neke od najsaosjećajnijih i najpatriotskijih američkih građana", rekla je prva dama u pisanoj izjavi.

"Od obale do obale, veza koju svi Amerikaci dijele jeste uvažavanje naše tradicije, vrijednosti i istorije, koje su bile inspiracija za ukrase ove godine", istakla je Melanija Tramp.

Zdravstveni radnici i zaposleni drugih hitnih službi koji su bili na prvoj liniji fronta u borbi s pandemijom koja je ubila više od 266.000 ljudi u SAD i zarazila preko od 13 miliona takođe imaju svoje mjesto na drvetu i drugim ukrasima u Crvenoj sobi.

Dobrovoljci iz cijele zemlje pomogli su u ukrašavanju poslije Dana zahvalnosti sa 62 jelke, 106 božićnih vijenaca, više od 366 metara vijenca, više od 3.200 lampica i 17.000 mašni.

Porodici Tramp je ovo posljednji Božić u Bijeloj kući, iako predsjednik Donald Tramp nastavlja da insistira da je, uprkos dokazima koji pokazuju suprotno, pobijedio na izborima 3. novembra.

Novoizabrani predsjednik Džo Bajden i izabrana potpredsjednica Kamala Haris stupiće na dužnost 20. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije