Svijet

Potop u Hjustonu: Najmanje pet osoba stradalo, na hiljade kuća pod vodom (VIDEO)

Potop u Hjustonu: Najmanje pet osoba stradalo, na hiljade kuća pod vodom (VIDEO)
Potop u Hjustonu: Najmanje pet osoba stradalo, na hiljade kuća pod vodom (VIDEO)

HJUSTON – Najmanje pet osoba je stadalo, a na hiljade stambenih objekata je potopljeno u nezapamćenim poplava u Hjustonu (SAD).

"Ovo je nepogoda opasna po život. Po svaku cijenu izbegavajte da putujete", upozorile su gradske vlasti stanovnike.

Čak četiri žrtve stradale su u okrugu Haris: zna se da se jedan (56) udavio kad mu je poplava potopila auto, dvojica su pronađena kod nasipa na zapadu grada saopštile su hjustonske vlasti.

"Poplavljen je svaki dio Hjustona", rekao je okupljenima gradonačelnik Silvester Tarner. "Sve ćemo vas spasti", dodao je.

Najmanje 1.000 kuća potopljeno je u okrugu Haris. Mnogi ljudi su zatočeni na višim spratovima kuća, ima ih i na krovovima, kaže portparol vatrogasaca Ruj Lozano. Voda je preduboka da bi spasioci stigli do najgore poplavljenih područja, pa koriste čamce da bi spasli ljude.

 

Devet bolnica u toj oblasti ne može da prima pacijente jer je sve poplavljeno, upozorio je gradonačelnik. Tri stambena bloka su evakuisana i građani su smješteni u šoping centar, dodao je.

Što je najgore, u Hjustonu očekuju još padavina i strahuju od katastrofe kakva im se desila 2001, kad je u poplavama koje je izazvala tropska oluja Alison, kad je poginula 41 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije