Svijet

Pratite nas na Google news

Požar na željezničkoj stanici u Firenci, 25 linija otkazano

Požar na željezničkoj stanici u Firenci, 25 linija otkazano
Foto: Ilustracija | Požar na željezničkoj stanici u Firenci, 25 linija otkazano
N.N.

FIRENCA - Požar koji je buknuo danas na željeznici u Firenci doveo je do dugotrajnih zakašnjenja te otkazivanja više od dvadeset brzih vozova, javlja Reuters.

Vatra je buknula u ranim jutarnjim satima u upravljačkoj jedinici i najvjerovatnije je riječ o paljevini, rekli su iz RFI-ja, kompanije koja upravlja željeznicama, prenosi Index.hr.

Ova nesreća dovela je do zastoja željezničkog saobraćaja širom zemlje i to u sedmici kad su sindikati najavili štrajkove za srijedu i petak.

Željeznički saobraćaj u Firenci je prvo zaustavljen u potpunosti kako bi policija mogla sprovesti istragu, ali su vozovi u međuvremenu ponovo krenuli voziti i to s prosječnim kašnjenjem od 3 sata, dok je nekih 25 linija otkazano.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije