Svijet

Požar u benzinskom centru u Džedi poslije napada

Požar u benzinskom centru u Džedi poslije napada
Foto: Tanjug/AP | Požar u benzinskom centru u Džedi poslije napada

RIJAD - Neimenovani zvaničnik Saudijske Arabije iz Ministarstva energetike potvrdio je danas da je došlo do požara u rezervoaru za gorivo u stanici za distribuciju naftnih derivata na sjeveru grada Džeda, navodeći da je to posljedica "terorističkog napada projektilom", prenosi saudijska državna agencija SPA.

Prema navodima tog izvora, vatrogasni timovi su ugasili požar, u kojem nije bilo žrtava niti je iko povrijeđen, prenosi Rojters.

On je dodao da to nije uticalo na saudijsku kompaniju Armako da snadbijeva gorivom svoje kupce.

Prethodno su danas jemenski pobunjenici Huti saopštili da su novom krstarećom raketom pogodili saudijsko naftno postrojenje u lučkom gradu Džeda, samo nekoliko sati nakon što je završen onlajn samit lidera G20, kojem je predsjedavala Saudijska Arabija.

Kako navodi AP, video snimci objavljeni na društvenim medijima pokazuju da je došlo do požara u naftnom postrojenju u Džedi prije zore. Na satelitskim fotografijama koje su kasnije objavljene takođe se vidi požar.

Portparol vojnih snaga Hutija, brigadni general Jehija Sarije, naveo je ranije na Twitteru da su pobunjenici ispalili novu krstareću raketu "kuds-2" na to postrojenje.

On je objavio i satelitske fotografije sliku koja se podudara sa fabrikom sirovina naftne kompanije Armako, u kojoj se u rezervoarima čuvaju naftni proizvodi.

Riječ je o objektu koji se nalazi jugoistočno od međunarodnog aerodroma "Kralj Abdulazis" u Džedi, velikog aerodroma na kojem slijeću muslimanski hodočasnici na putu do obližnje Meke.

Na snimcima objavljenim na internetu vidilo se kako gori područje sa cisternama koje nalikuje velikoj fabrici, a čule su se sirene i policijska vozila kod autoputa u blizini objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije