Svijet

Pratite nas na Google news

Predstavljen evropski avion najnovije generacije

Predstavljen evropski avion najnovije generacije
Foto: N.N. | Predstavljen evropski avion najnovije generacije
N.N.

Francuski predsjednik Emanuel Makron i ministari odbrane Njemačke, Francuske i Španije predstavili su model borbenog aviona šeste generacije u Parizu u utorak, promovišući projekat za koji se nadaju da će postati osnovni borbeni avion Evrope do 2040. godine.

Njemački ministar odbrane Ursula von der Lezen i njen francuski kolega Florens Parli potpisali su okvirni ugovor kojim se regulišu pravila za kooperativni projekat, kao i okvirni sporazum za početnu fazu istraživanja.

Španski ministar odbrane Margarita Robles pridružila se potpisom na prošireni tekst okvirnog sporazuma  za početak istraživanja.

Svečanosti su prisustvovali Erik Trapije i Dirk Hoke, Šefovi Dassault Aviation i Airbus Defence and Space. Industrijski duo čini jezgro onog što se očekuje da bude rastući popis dobavljača u Njemačkoj i Francuskoj. I španske kompanije će sad dobiti dio posla kad je i Madrid uključen u projekt.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije