Svijet

Prekinuta potraga za nestalim dječakom (6) u Njemačkoj

Prekinuta potraga za nestalim dječakom (6) u Njemačkoj
Foto: Youtube/Printscreen/tagesschau | Prekinuta potraga za nestalim dječakom (6) u Njemačkoj

Sedam dana traje opsežna potraga za dječakom Arianom (6) u njemačkom Bremerverdeu. U nedjelju je za njim tragalo oko 1.200 ljudi, ali bezuspješno.

Od danas se potraga prekida, poručio je glavni istražilac Mark Muler, prenosi Bild. Od sada će nestalog dječaka tražiti samo po potrebi i ako se pojave novi tragovi.

“Ovo je poseban slučaj koji ostane s vama čak i kada se vratite kući s posla” -rekao je Muler. Tačan radni plan potrage nije objavljen.

Podsjećamo, dječak s autizmom napustio je porodični dom prošlog ponedjeljka i od tada mu se gubi svaki trag. Prema navodima policije, Arian je neverbalan i ne može reagovati ako čuje da ga neko doziva.

“Zbog mukotrpnog pretraživanja neprohodnog terena veliki dio snaga sada će se odmoriti”, rekla je sinoć policijska portparolka, prenopsi 24sata.hr.

U nedjelju su oformili koordinisani ljudski lanac dug 1.500 metara sa oko 800 ljudi koji su, kako je rekla policija, sistemski pretraživali svaki kutak. Iz grada Kranenburga hitne službe su ujutro krenule prema jugu do Elma.

Portparol policije rekao je u subotu da nema dokaza o krivičnom djelu. Isključio je i mogući napad vuka. Savjetnik za vukove iz okruga Rotenburg također smatra da je to malo vjerovatno. Volfgang Albreht je rekao da opasnost postoji samo u posebnim slučajevima, na primjer kada se vuk osjeti napadnutim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije