Svijet

Preminulo 10 Indijaca nakon konzumacije sredstava za dezinfekciju

Preminulo 10 Indijaca nakon konzumacije sredstava za dezinfekciju
Foto: Ilustracija | Preminulo 10 Indijaca nakon konzumacije sredstava za dezinfekciju
Tanjug

ČENAJ - Deset muškaraca iz indijske države Andra Pradeš preminulo je u četvrtak od posljedica konzumacije dezinficijenasa na bazi alkohola.

U Indiji su prodavnice alkoholnih pića zatvorene zbog mjera karantina uvedenih zbog pandemije korona virusa, zbog čega mnogi zavisnici pribjegavaju konzumaciji sredstva za dezinfekciju, prenosi agencija Rojters.

Policijski zvaničnici su saopštili da neki alkoholičari konzumiraju dezificijense umjesto alkoholnih pića, sada kada ona nisu dostupna zbog mjera karantina koje su trenutno na snazi.

Neke druge osobe koje su konzumirale dezinficijense su otpuštene iz bolnica, dok je među preminulima nekolicina bolovala od hroničnih bolesti.

Federalne vlasti Indije dozvolile su ponovno pokretanje većine ekonomskih aktivnosti kako bi spriječile finansijski krah.

Međutim, mnoge države, uključujući i državu Andra Pradeš, određena mjesta još uvek drže u karantinu, zbog porasta broja oboljelih, uključujući i mjesto iz kojeg su muškarci preminuli od konzumiranja dezinficijenasa.

Broj zaraženih korona virusom u državi Andra Pradeš se u toku posljednjih mjesec dana uvećao za devet puta, dok je na nivou čitave Indije taj broj porastao za tri puta.

Ova država ima najveću stopu testiranih na milion stanovnika u čitavoj zemlji.

Prema posljednjim podacima, u Indiji je od početka pandemije korona virusom zaraženo preko 1,6 miliona ljudi, dok je od posljedica kovid-19 preminulo više od 35.000 oboljelih.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije