Svijet

Preminuo od uboda roja pčela

Preminuo od uboda roja pčela
Foto: PollyDot/Pixabay | Preminuo od uboda roja pčela

FENIKS - Muškarac iz američke države Arizone umro je, a nekoliko ljudi, uključujući i trojicu vatrogasaca, pretrpjeli su ozbiljne povrede, nakon što ih je napao roj pčela iz velike košnice.

Policija i spasioci iz grada Marana, koji se nalazi sjeverozapadno od Tuksona, pozvani su da pomognu tokom napada roja pčela kada je "najmanje šest osoba ubodeno više puta", saopštio je Severozapadni vatrogasni distrikt, prenio je list "Hil".

"Tri pacijenta, za koje se vjeruje da su ubodeni više od stotinu puta, dobila su pomoć", navela je vatrogasna služba.

Zvaničnici su ažurirali saopštenje kasnije da obavijeste lokalnu zajednicu da je jedan punoljetni muškarac, čiji identitet nije otkriven, umro usljed brojnih uboda.

Trojica vatrogasaca su ubodena nekoliko puta dok su odgovarala na poziv, dok su iz lokalne bolnice u Arizoni saopštili da vjeruju da je jedan od njih uboden bar 60 puta.

Vatrogasac je u međuvremenu pušten kući, dok su preostala dvojica zbrinuta na licu mjesta i nisu morala u bolnicu.

Roj pčela se pojavio iz velike košnice koja se nalazi na obližnjem drvetu, za koji zvaničnici procenjuju da je teška oko 50 kilograma.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u prosjeku godišnje u SAD od uboda stršljena, osa i pčela umru 62 osobe.

CDC je saopštio da je u periodu između 2000. i 2017. godine bilo 1.109 mrtvih od uboda, a oko 80 odsto žrtava su bili muškarci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije