Svijet

Preminuo vojnik koji se zapalio ispred Ambasade u Vašingtonu

Preminuo vojnik koji se zapalio ispred Ambasade u Vašingtonu
Foto: Tanjug/Printscreen/X | Preminuo vojnik koji se zapalio ispred Ambasade u Vašingtonu

VAŠINGTON - Pripadnik Ratnog vazduhoplovstva SAD koji se zapalio ispred Ambasade Izraela u Vašingtonu preminuo je danas, javila je medijska mreža NBC.

Iako Ratno vazduhoplovstvo SAD nije objavilo ime vojnika koji se zapalio juče u znak protesta zbog izraelskog rata u Gazi, zbog pravila da se to objavljuje tek 24 časa nakon obavještavanja porodice, on se u video-zapisu koji je objavio uživo predstavio kao Aron Bušnel.

"Moje ime je Aron Bušnel. Ja sam aktivni pripadnik Ratnog vazduhoplovstva SAD i ne želim više da budem saučesnik u genocidu. Sada ću da učestvujem u ekstremnom činu protesta. Međutim, u poređenju sa onim što doživljava narod u Palestini u rukama svojih kolonizatora, to uopšte nije ekstremno. To je ono za šta je naša vladajuća klasa odlučila da je normalno", rekao je Bušnel snimajući sebe dok se kretao ka Ambasadi, prenijela je Srna.

Pripadnici Tajne službe SAD i Odjeljenje za hitne medicinske usluge reagovali su juče na licu mjesta. Bušnel, koji je kolabirao, prevezen je u lokalnu bolnicu sa povredama opasnim po život. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije