Svijet

Pratite nas na Google news

Primijećeno 29 izviđačkih aviona blizu ruske granice

Primijećeno 29 izviđačkih aviona blizu ruske granice
Foto: Ilustracija | Primijećeno 29 izviđačkih aviona blizu ruske granice
Srna

MOSKVA - Najmanje 29 stranih aviona primijećeno je ove sedmice u misijama izviđanja blizu vazdušnog prostora Rusije, objavila je "Krasnaja zvezda".

U izvještaju zvaničnog lista Oružanih snaga Ruske Federacije navodi se da su ruski avioni angažovani deset puta, kako bi izvršili presretanje stranih letjelica.

List ruske vojske ističe da nijedan strani avion nije protivzakonito ušao u vazdušni prostor Rusije, prenio je "Sputnjik".

Izvještaj ruskog lista objavljen je nakon što je iz vojske u aprilu saopšteno da je blizu vazdušnog prostora Rusije primijećeno 20 stranih izviđačkih aviona, ali da nijedan nije prešao rusku granicu.

Moskva je u više navrata osudila povećanje vojnog prisustva blizu ruskih granica, upozoravajući da bi situacija usljed agresivnih poteza NATO-a mogla da eskalira do oružanih sukoba.

Alijansa, s druge strane, pravda pojačane aktivnosti time što tvrdi da Rusija, navodno, predstavlja prijetnju bezbjednosti u regionu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije