Svijet

Princ Hari pred trajnim progonom

Princ Hari pred trajnim progonom
Foto: Instagram / Printscreen | Princ Hari pred trajnim progonom

LONDON - Princ Hari suočava se sa životom trajnog "egzila", dok kralj Čarls III planira slijediti plan "igre" koji su izradili kraljevski članovi dok su prevladavali krizu koju je izazvao EdVard VIII, kralj koji je abdicirao 1936. i bio prisiljen živjeti ostatak života izvan Ujedinjenog Kraljevstva.

"Kraljevski su članovi riješili krizu abdikacije protjerivanjem Edvarda, što je značilo da su on i Valis na kraju izgledali kao nevažni, zavedeni, nelojalni, pa čak i izdajnički pojedinci gotovo cijelom britanskom narodu" rekao je kraljev prijatelj za "The Daily Beast"

Bila je to majstorska operacija u čijoj je službi posebno neumorno radila Kraljica majka. Ista stvar se već događa s Harijem i Megan, a tek će ubrzati sljedećih nekoliko godina pod vladavinom kralja Charlesa, objasnio je prijatelj kralja.

I naravno, drugi sin daleko je manja egzistencijalna prijetnja strukturi monarhije od zabludjelog kralja.

Drugi izvor, bivši zaposlenik Bakingemske palate, rekao je za "Daily Beast" da je izjava kralja Čarlsa III o pristupanju, u kojoj je ohrabrio njegovog sin i Megan da "nastave graditi svoje živote u inostranstvu" bila je neskrivena poruka za njih da ne ometaju njegovu vladavinu čestim putovanjima u Britaniju.

(Charlotte Observer)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije