Svijet

Princ Vilijam u iznenadnoj posjeti vojnicima u Poljskoj

Princ Vilijam u iznenadnoj posjeti vojnicima u Poljskoj
Foto: Twitter / Printscreen | Princ Vilijam u iznenadnoj posjeti vojnicima u Poljskoj

VARŠAVA - Putujući u Rezov na jugoistoku Poljske, britanski princ Vilijiam susreo se s poljskim ministrom obrane Mariusom Blaščakom. On je potom razgovarao s poljskim odbrambenim snagama i britanskim trupama.

Princ Vilijam je nenajavljeno otputovao u Poljsku kako bi zahvalio britanskim i poljskim vojnicima koji su učestvovali u sukobu u Ukrajini.

Princ od Velsa susreo se i s izbjeglicama koje su pobjegle od sukoba i čuo njihova iskustva. Putujući u Resov na jugoistoku Poljske, on se susreo s poljskim ministrom odbrane Blaščakom nakon čega je razgovarao s pripadnicima poljskih odbrambenih snaga i britanskih trupa, stoji u saopštenju njegove kancelarije.

Britansko raspoređivanje u Poljskoj dio je NATO-a nakon specijalne ruske vojne operacije na Ukrajinu. Putovanje princa Vilijama odvijalo se pod strogim mjerama sigurnosti, rekao je njegov potparol, dodajući da je kraljevska porodica bila jako zainteresovana za posjetu i da je unaprijed zatražila isti.

"Ovdje sam jer želim lično zahvaliti poljskim i britanskim vojnicima koji rade u bliskom i ključnom partnerstvu. Takođe želim odati počast inspirativnoj humanosti poljskog naroda. Vi, otvorili ste vaša srca koliko i vaše kuće", rekao je princ Vilijam u izjavi, prenosi "Hindustan Times."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije