Svijet

Proganjao i ubio koleginicu, ostariće u zatvoru

Proganjao i ubio koleginicu, ostariće u zatvoru
Foto: Pexels/Donald Tong | Proganjao i ubio koleginicu, ostariće u zatvoru

SEUL - Muškarac u Južnoj Koreji osuđen je na 40 godina zatvora jer je ubio koleginicu, koja ga je prethodno prijavila za proganjanje i maltretiranje.

Slučaj je izazvao bijes i pozive za reformu zakona u Južnoj Koreji jer policija nije reagovala adekvatno na brojne prijave nesrećne žene, prenio je BBC.

Džeon Ju-hvan (31) je osuđen jer je izbo ženu nasmrt u restoranu u podzemnoj metro stanici u centru Seula prošle godine.

Seulski sud je danas naveo da je u pitanju "ubistvo iz osvete", prenosi Tanjug.

Džeon, radnik u podzemnoj stanici, postao je opsjednut 28-godišnjom koleginicom, pa ju je proganjao i prijetio joj dvije godine, saopštio je sud. Zvao je koleginicu više od 300 puta, molio ju je da izađu na sastanak i prijetio joj ukoliko je odbije.

Uprkos policijskoj istrazi i zahtevu sudu da ga pritvore, on nikad nije završio iza rešetaka, niti je dobio zabranu prilaska. Vlasti su ga smatrale "niskorizičnim".

Na kraju je osuđen za proganjanje, a 14. septembra, dan prije nego što je trebalo da se pojavi u sudu i sasluša presudu, pratio je žrtvu tokom smjene na poslu i ubio je u javnom toaletu.

               

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije