Svijet

Progutao novčiće i magnete vjerujući da će mu to pomoći u bodibildingu

Progutao novčiće i magnete vjerujući da će mu to pomoći u bodibildingu
Foto: Pexels/Ilustracija | Progutao novčiće i magnete vjerujući da će mu to pomoći u bodibildingu

NJU DELHI - Ljekari u bolnici u Nju Delhiju izvadili su 39 novčića i 37 magneta iz crijeva muškarca koji ih je gutao pod pretpostavkom da "cink pomaže u bodibildingu".

Rendgenski snimci pokazuju metalne ugruške koji su se formirali u crijevima 26-godišnjaka, koji ih je gutao nekoliko nedjelja dok je bio na liječenju od nepoznatog psihijatrijskog stanja, prenosi Njujork Post.

Pacijent je vjerovao da može da apsorbuje cink iz 39 novčića koje je progutao, a mislio je i da će mu gutanje magneta pomoći u tom procesu.

On je hospitalizovan nakon što se požalio na mučnine i bol u stomaku koji je trajao više od 20 dana, nakon čega su ljekari utvrdili da su progutani novčići i magneti izazvali opstrukciju crijeva, i pristupili hitnoj hirurškoj proceduri.

Hirurzi su primijetili da su se magneti i novčići skupili u dvije odvojene petlje u tankom crijevu, pri čemu ih je magnetna sila navela da se "zaključaju" i izazovu eroziju crijevnog zida.

Velika količina metala pronađena je i u želucu, i takođe je uklonjena.

Gutanje tako velike količine cinka može dovesti do trovanja, pošto želudačna kiselina spira cink iz kovanica, što izaziva povraćanje, dijareju i bolove u stomaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije