Svijet

Pronađeno 29 tijela u plastičnim kesama

Pronađeno 29 tijela u plastičnim kesama
Foto: Ilustracija | Pronađeno 29 tijela u plastičnim kesama

MEKSIKO SITI - Meksičke vlasti saopštile su da su pronašle 29 tijela upakovanih u više od stotinu plastičnih kesa i bačenih u grob u nasiljem zahvaćenoj zapadnoj državi Halisko.

Stopa ubistava u Meksiku skočila je na najviši nivo u prvoj polovini godine. Prošle godine u ovoj zemlji registrovano je 29.111 ubistava.

Državni tužilac u Halisku Gerardo Solis rekao je na konferenciji za novinare da su istražioci izbrojali 13 kompletnih i 16 nekompletnih tijela od kada su ostaci pronađeni u opštini Zapopan u prvoj sedmici septembra.

Državna administracija i državni tužilac saopštili su da su dvije žrtve žene i da su najmanje četiri osobe imale kriminalni dosije, ali nisu naveli više detalja.

Broj tijela mogao bi da poraste tokom istrage, rekao je izvor iz kancelarije državnog tužioca, koji nije želio da bude imenovan.

Narko-karteli u Meksiku često vrše otmice i ubistva svojih suparnika, a mnoge sahranjuju u skrivenim grobovima širom zemlje.

Vlasti još nisu objavile da li je nova masovna grobnica povezana s kartelskim nasiljem. Poznato je da u Halisku djeluje nekoliko ovih kriminalnih organizacija, uključujući jednu od najozloglašenijih "Kartel Haliska nove generacije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije