Svijet

Protesti protiv klimatskih promjena, uhapšeno 16 lica

Protesti protiv klimatskih promjena, uhapšeno 16 lica
Foto: N.N. | Protesti protiv klimatskih promjena, uhapšeno 16 lica

NJUJORK - Najmanje 16 osoba je uhapšeno u Njujorku zbog blokade saobraćaja tokom održavanja protesta protiv klimatskih promjena.

Protest je održan ispred Američkog muzeja prirodne istorije, a njime su se srednjoškolci pridružili hiljadama srednjoškolaca širom svijeta, prenosi AP.

I sredbnjoškolci u San Francisku protestovali su zajedno sa svojim roditeljima zahteijvajući ozbioljnije akcije protiv klimatskih promjena.

Grupa od oko 1.000 učenika uzviklivala je "Klimatske promjene nisu laž, ne želimo da naša planeta umre", a pre protestnog marša ulicama tog grada, demonstranti su se kratko zadržali ispred kancelarije kongresmenke Nensi Pelosi zahtevajući nov sporazum o klimatskim promjenama.

Protesti su održani i ispred Kapitol hila u Vašingtonu gde su nosili transparente na kojima je pisalo "Želim da paničite", "Vrijeme prolazi", "To je naša budućnost".

U petak je hiljade đaka širom svijeta napustilo učionice kako bi protestovali protiv klimatskih promjena, a u akciji koju je započela švedska tinejdžerka Greta Tunberg protestima ispred švedskog parlamenta, učestvovali su učenici iz oko 100 zemalja.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije