Svijet

Pucnjava u Kaliforniji, ima mrtvih

Pucnjava u Kaliforniji, ima mrtvih
Foto: Tanjug/AP | Pucnjava u Kaliforniji, ima mrtvih

Četiri osobe su ubijene, uključujući napadača, a najmanje 15 je ranjeno u pucnjavi na festivalu hranu u kalifornijskom mjestu Gilroj, na oko 170 kilometara od San Franciska.

Trodnevni festival bijelog luka završio se tragično, jer je napadač, kojeg je ubila policija, unio pušku tako što je probio zaštitnu ogradu da bi zaobišao jako obezbjeđenje i detektor metala, prenijela je agencija AP.

Policija je, kako prenosi CNN, upozorila da je mjesto napada i dalje "aktivno" jer postoji sumnja da ima još jedan napadač.

"Naše i misli čitave zajednice su uz žrtve današnje pucnjave na Festivalu bijelog luka", objavila je tamošnja policija na Twitteru.

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Džulis Kontreras koja je rekla da je vidjela bijelca u tridesetim godinama kako puca iz puške.

"Vidjela sam ga kako puca u svim smjerovima. Nije ciljao ni na kog posebno. Pucao je čas desno, čas lijevo", rekla je Kontreras, prenosi NBC News.

"Uz zahvalnost onima koji su prvi stigli na mjesto događaja u Gilroju, moje misli su uz povrijeđene u ovom bezumnom nasilju", objavila je na Twitteru kalifornijska sentorica Kamala Haris, koja se takmiči za nominaciju demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2020.

Festival bijelog luka, koji se svake godine održava u Gilroju, pedesetak kilometara južno od San Hozea, završava se u nedjelju, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije