Svijet

Ubijeno osmoro u pucnjavi u školi

Ubijeno osmoro u pucnjavi u školi
Foto: N.N. | Ubijeno osmoro u pucnjavi u školi

SAO PAULO - Najmanje osam ljudi ubijeno je u pucnjavi u jednoj školi u Brazilu nakon što su u nju ušle dvije mlađe osobe, javila je televizija "Globo".

U izvještaju se navodi da su među žrtvama petoro djece, jedna odrasla osoba i dvojica mlađih napadača.

Iz policije nisu uspjeli ništa detaljnije da kažu o samom incidentu. Vatrogasci su lokalnim novinama Folha de S. Paulo potvrdili da je do pucnjave došlo u javnoj školi Raul Brasil u opštini Suzano.

Ipak, ono što se zna jeste da su navodno dva adolescenta, noseći maske, ušla u školsku zgradu, i otvorili vatru.  Svjedoci pucnjave kažu da se sve odigralo oko 9:30, po lokalnom vremenu. Nakon što su upucali osmoro žrtava, tinejdžeri su navodno izvršili samoubistvo.  Prema riječima svjedoka, prvo su pucala iz pištolja van škole, a unutra su ušli kada su počeli časovi.

Brafzilska TV Globo saznaje da je u neposrednoj blizini škole neposredno prije napada na školu došlo do još jedne pucnjave, ali se ne zna da li su ta dva incidenta povezana.

Pucnjave u školama su izuzetno rijetke u Brazilu, iako je stopa nasilja u zemlji jedna od najviših u svijetu. Posljednja veća pucnjava desila se 2011. godien, kada je u jednoj školi u Riju ubijeno 12 djece.  Iako je zakon o kontroli naoružanja izuzetno striktan, upućeni kažu da nije problem nabaviti oružje "na crno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije