Svijet

ISPRAVKA: Predsjednik Rusije pozvao na prekid vatre “sve strane“ na Bliskom istoku

ISPRAVKA: Predsjednik Rusije pozvao na prekid vatre “sve strane“ na Bliskom istoku
Foto: Tanjug/AP | ISPRAVKA: Predsjednik Rusije pozvao na prekid vatre “sve strane“ na Bliskom istoku

Predsjednik Rusije pozvao na prekid vatre „sve strane“ na Bliskom istoku, da „pokažu razumnu uzdržanost i spriječe novu rundu konfrontacije bremenitu katastrofalnim posljedicama za cijeli region - navodeno je u saopštenju Kremlja.

“Izražavamo našu izuzetnu zabrinutost zbog još jedne opasne eskalacije u regionu”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova o iranskim napadima.

U međuvremenu, glavni portparol izraelske vojske je kazao da je Francuska među zemljama koje su učestvovale u odbrani protiv napada Irana na Izrael.

“Francuska ima vrlo dobru tehnologiju, avione, radare - i znam da su dobile doprinos u patroliranju vazdušnog prostora”, rekao je, dodajući da nema tačne informacije jesu li francuski avioni oborili neke od raketa lansiranih od strane Irana, prenosi "Reuters". 

U prvobitnoj verziji teksta stajalo je da je predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio da će Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo kao vid podrške Izraelu što je ocijenjeno kao “prenošenje lažnih vijesti”.

Izvinjavamo se našim čitateljicama i čitateljima zbog prenošenja lažne vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije