Svijet

Putin: Rusija će proizvesti rakete, ali ih neće rasporediti

Putin: Rusija će proizvesti rakete, ali ih neće rasporediti
Foto: Tanjug/AP | Putin: Rusija će proizvesti rakete, ali ih neće rasporediti

VLADIVOSTOK - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija proizvesti rakete, zabranjene prema nuklearnom sporazumu iz hladnoratovske ere koji je istekao prošlog mjeseca, ali da ih Moskva neće rasporediti ukoliko to prethodno ne učine Sjedinjene Države.

Govoreći na ekonomskom forumu na ruskom Dalekom istoku, Putin je rekao da ga brine eventualno američko raspoređivanje raketa u Japanu i Južnoj Koreji jer bi predstavljalo prijetnju velikom dijelu teritorije Rusije, preneo je TAS S.

"Ako američke rakete budu raspoređene u Japanu ili Južnoj Koreji, razumijemo da će to biti učinjeno kako bi se izbalansirale potencijalne prijetnje iz Sjeverne Koreje, ali to će nam stvoriti određene znatne probleme", rekao je Putin.

Kako je rekao, ti raketni sistemi bi najvjerovatnije uspjeli da dostignu ciljeve na znatnom dijelu teritorije Rusije, uključujući Daleki istok.

Vašington se prošlog mjeseca povukao iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa optužujući Rusiju da je prekršila taj sporazum, što Rusije negira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije