Svijet

Pratite nas na Google news

Putin: Sukob SAD i Irana zabrinjavajući, odvija se blizu ruskih granica

Putin: Sukob SAD i Irana zabrinjavajući, odvija se blizu ruskih granica
Foto: Tanjug/AP | Putin: Sukob SAD i Irana zabrinjavajući, odvija se blizu ruskih granica
N.N.

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je konfrontacija Sjedinjenih Američkih Država i Irana zabrinjavajuća, jer se odvija u blizini granica sa Rusijom i može destabilizovati situaciju oko Irana.

"To nas veoma uznemirava, jer se događa u blizini naših granica. To može destabilizovati situaciju oko Irana, uticati na neke zemlje sa kojima imamo vrlo bliske odnose, uzrokuje dodatne talase izbjeglica u velikom broju, može nanijeti značajnu štetu globalnoj ekonomiji i svetskoj energetici", objasnio je Putin.

Ruski lider je naglasio i da bi Rusija pozdravila svaki korak kojim bi izašli jedan drugom u susret Vašington i Teheran. 

Američki reditelj Oliver Stoun nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina optimistom i mirotvorcem, a ruski lider se složio sa takvom ocjenom.

Govoreći u intervjuu američkom reditelju o situaciji u svijetu, Putin je napomenuo da se od njegovog posljednjeg razgovora sa Stounom ona, "nažalost nije poboljšala, tako da nema čemu da se raduje".

Predsjednik Rusije je skrenuo pažnju Stouna na trenutnu situaciju oko Irana, Venecuele i Sjeverne Koreje, koja se "takođe malo pogoršala", na trgovinske ratove i niz drugih problema.

"Sa druge strane, mi se osjećamo spokojno i uvjereno. Mi nemamo problema", istakao je Putin.

"Oduvijek ste bili optimista", ocijenio je Stoun, na šta je Putin odgovorio: "Istina".

"I Vi ste mirotvorac", nastavio je reditelj.

"Apsolutno tačno", složio se Putin.

(Sputnjik)

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije