SP Qatar 2022.

Svijet

Putin: Zapad spreman da svaku državu "gurne pod autobus"

Putin: Zapad spreman da svaku državu "gurne pod autobus"
Foto: Tanjug/AP | Putin: Zapad spreman da svaku državu "gurne pod autobus"
Nezavisne novine

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Zapad, sprovodeći svoju politiku diktata u svim sferama, stvara sve više problema.

"Držeći se čvrsto za prošlost i pokušavajući da sprovede diktatorsku politiku u svim sferama, od međunarodnih odnosa i ekonomije, do kulture i sporta, ovakav kolektivni Zapad stvara sve više problema i kriza. Nameću pritisak onim zemljama koje žele da idu suverenim putem razvoja", rekao je ruski lider na sastanku sa šefovima obavještajnih služba Zajednice nezavisnih država (ZND), prenio je TASS.

Putin je naveo da je Zapad spreman da svaku državu "gurne pod autobus" i pretvori je u tlo pogodno za krize, da izazove obojene revolucije i masakr.

"Jureći svoje cilejve, naši geopolitički neprijatelji, naši oponenti kako ih odnedavno zovemo, spremni su da svakoga 'gurnu pod autobus', bilo koju zemlju, kako bi stvorili pogodno tlo za krize, da izazovu obojene revolucije i iniciraju masakr. To smo vidjeli mnogo puta", naglasio je Putin.

On ističe da se jednopolarna hegemonija neumoljivo raspada i da se uspostavlja pravedniji svjetski postupak, ali da se Zapad ne miri sa time.

"Svjedoci smo teškog procesa formiranja poštenijeg svjetskog poretka. Prate ga dobro poznati tinjajući problemi. Jednopolarna hegemonija se neumoljivo raspada i to je realnost koju Zapad ne želi da prihvati. Odatle sve proizilazi", ocijenio je ruski predsjednik.

On je dodao da su u aktuelnim okolnostima spoljna bezbjednost i unutrašnja stabilnost najvažniji za razvoj članica Zajednice nezavisnih država.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije