Svijet

Putin: Zapušićemo pogana usta onima koji mijenjaju istoriju

Putin: Zapušićemo pogana usta onima koji mijenjaju istoriju
Foto: Tanjug | Putin: Zapušićemo pogana usta onima koji mijenjaju istoriju

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će otvoriti centar za arhivska dokumenta o Drugom svjetskom ratu.

"Zatvorićemo prljava usta koja neki lideri otvaraju preko brda kako bi postigli neposredne političke ciljeve. Zapušićemo usta istinitim informacijama", rekao je Putin na sastanku s veteranima i predstavnicima patriotskih organizacija.

Predsednik je naveo primjer Izraela koji ni na sekundu ne dozvoljava da se zaboravi Holokaust i podsjetio da će narednih dana posjetiti Izrael na otkrivanju spomenika žrtvama blokade Lenjingrada, prenio je Sputnjik.

"Veoma sam zahvalan ovoj inicijativi rukovodstva Izraela i svima koji su bili inicijator tog događaja. To je važan dogadaj. On podsjeća na žrtve Drugog svjetskog rata i na one koji su dali odlučujući doprinos u porazu nacista", rekao je šef države.

"Jevrejske društvene organizacije i rukovodstvo Izraela vrlo pametno radi, ne dajući da svijet zaboravi žrtve Holokausta“, naglasio je Putin.

"Na žalost, medu žrtvama Holokausta je značajan broj Jevreja iz Sovjetskog Saveza, ruskog naroda", dodao je Putin, naglasivši da je najveće gubitke u Drugom svjetskom ratu, skoro 70 odsto, podnijela današnja Rusija.

U vezi s tim, Putin je saopštio da će Rusija formirati centar za arhivsku dokumentaciju, koji će biti otvoren i za ruske građane i za cio svijet.

"Zapušićemo pogana usta onima koji mijenjaju istoriju, predstavljaju je u lažnom svjetlu i smanjuju ulogu naših očeva i dedova, naših heroja koji su poginuli, braneći svoju otadžbinu i praktično cijeli svijet od kuge“, izjavio je predsjednik Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije