Svijet

Putin nakon sastanka s Kimom: Zanimljiv i sadržajan sagovornik

Putin nakon sastanka s Kimom: Zanimljiv i sadržajan sagovornik
Foto: Tanjug/AP | Putin nakon sastanka s Kimom: Zanimljiv i sadržajan sagovornik
Agencije

VLADIVOSTOK - Predsjednik Rusije Vladimir Putin istakao potrebu da se odnosi među državama uređuju na osnovu međunarodnog prava a ne da ih određuje pravo jačeg.

On je nakon sastanka sa liderom sjeverne Koreje Kim Džong Unom u Vladivostoku, na konferenciji za medije, rekao i da je zadovoljan rezultatima razgovora.

"Lider Kim Džong Un je otvorena osoba koja želi da govori o svim problemima koji su na dnevnom redu" rekao je Putin, koji je opisao Kima kao zanimljivog i sadržajanog sagovornika.

Kako prenosi Tass, što se tiče rješenja situacije na Korejskom poluostrvu, Putin je istakao potrebu da se na globalnom planu odbaci "vladavina sile" i da se povrati vladavina međunarodnog prava.

"Obnova međunarodnog prava je od krucijalnog značaja, potrebno je povratiti situaciju gde se odnosi među državama regulišu međunarodnim pravom, a silom", rekao je ruski predsjednik.

On je istakao da je upravo to prvi i najbitniji korak u rješavanju komplikovanih međunarodnih situacija kao što je pitanje Korejskog poluostrva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije