Svijet

Putin spreman da pošalje delegaciju na pregovore sa Ukrajinom

Putin spreman da pošalje delegaciju na pregovore sa Ukrajinom
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Putin spreman da pošalje delegaciju na pregovore sa Ukrajinom

​Predsjednik Rusije Vladimir Putin spreman je da pošalje pregovaračku delegaciju da pregovara sa Ukrajinom, potvrdio je sekretar predsjednika Ruske Federacije Dimitrij Peskov.

"Kao što znate, danas je predsednik Ukrajine najavio spremnost da razgovara o neutralnom statusu Ukrajine. U početku je predsednik Vladimir Putin rekao da je svrha operacije da pomogne LNR i DNR, uključujući i demilitarizaciju i denacizaciju Ukrajine. A to je, u stvari, sastavna komponenta neutralnog statusa. U tom kontekstu, kao odgovor na prijedlog Zelenskog, Vladimir Putin je spreman da u Minsk pošalje rusku delegaciju na nivou predstavnika Ministarstva odbrane, Ministarstva spoljnih poslova i administracije predsjednika na pregovore sa ukrajinskom delegacijom", ​​rekao je Peskov.

Putin je rekao danas tokom razgovora sa kineskim kolegom Sijem Ðinpingom da je Rusija spremna da održi razgovore na visokom nivou sa Ukrajinom, objavila je kineska državna televizija ČTV.

Putin je dodao da je Rusija spremna na razgovore na visokom nivou sa Ukrajinom.

Podsjećamo, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ranije danas je preko aplikacije Telegram pozvao Putina da pregovaraju.

Nešto ranije, Ukrajina je saopštila da je spremna da pregovara sa Rusijom o neutralnom statusu, ali traži garancije za bezbjednost.

Više o dešavanjima u Ukrajini možete pročitati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije