Svijet

Putina pozvali da kopa zlato, evo šta je odgovorio rudarima

Putina pozvali da kopa zlato, evo šta je odgovorio rudarima
Foto: Tanjug/AP | Putina pozvali da kopa zlato, evo šta je odgovorio rudarima

Asocijacija rudara Magadanske oblasti Rusije pozvala je ruskog predsjednika Vladimira Putina da se oproba kao kopač zlata.

Putin je održao sastanak sa predstavnicima oblasti o razvoju Dalekog istoka. Predsjedavajući upravnog odbora koncerna "Arbat" Aleksandar Basanski je tokom susreta pozvao predsjednika da posjeti njihov region.

"Putovali ste podmornicom, letjeli u lovcu, ali niste ispirali zlato. Pozivamo vas da dođete i iskusite sreću kao kopač zlata", rekao je on.

Aludirajući na problem ilegalne proizvodnje tog metala o čemu je Basanski govorio tokom sastanka, Putin se našalio: "Nećete me prijaviti nadležnim vlastima?" 

"Vladimire Vladimiroviču, prići ćemo sa razumijevanjem i poštovanjem", odgovorio je Basanski.

"Ovo je iskrena molba, poziv. Očigledno vam je 2020. cijela zauzeta, ali možda će se naći vremena 2021. godine. Biće nam biti drago da Vas vidimo bilo kada", istakao je Basanski.

On je napomenuo da je posljednje putovanje predsjednika u Magadansku oblast bilo davno. U ime svih stanovnika Kolime, Basanski je pozvao šefa države da posjeti region i "vidi koliko se dobro izvršavaju Vaši ukazi".

"Doći ću", odgovorio je Putin.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije