Svijet

Pratite nas na Google news

Rastu tenzije u Omanskom zalivu: Amerika poslala razarač

Rastu tenzije u Omanskom zalivu: Amerika poslala razarač
Foto: Ilustracija | Rastu tenzije u Omanskom zalivu: Amerika poslala razarač
Agencije

Američka vojska saopštila je da je uputila razarač "Mejson" na mjesto napada na dva naftna tankera u Omanskom zalivu, nadomak obale Irana.

Takođe, SAD su optužile Teheran za napad i objavile video-snimak za koji tvrde da pokazuje kako iranska garda uklanja neeksplodiranu minu sa tankera.

Centralna komanda američke vojske je saopštila da SAD nisu zainteresovane za angažovanje u novom sukobu na Bliskom istoku, ali da će braniti svoje interese, uključujući slobodu plovidbe.

U saopštenju se ističe da je vojska uputila razarač "Mejson" na mjesto napada na dva naftna tankera u Omanskom zalivu.

Drugi razarač, "Bejnbridž", i dalje je u bliskom kontaktu sa oštećenim tankerom "Kokuka kurejdžes".

Na "Kokuka kurejdžes" se vratio dvadeset i jedan član posade, koje je spasio američki mornarički brod u Omanskom zalivu, kako bi olakšali vuču tankera u luku, saopštila je američka Peta flota.

"Kokuka kurejdžes", jedan od dva tankera na kojima su se u četvrtak dogodile eksplozije u Omanskom zalivu, sada je sigurno i pod vučom plovi prema luci Hor Fakana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštio je ranije njen operator Bernhard Šulte Šipmenadžment.

"Razarač, "Bejnbridž", ostaje u bliskom kontaktu sa tankerom", izjavio je "Reutersu" Džošua Fraj iz Pete flote.

Holandska inženjerska kompanija "Boskalis" je saopštila da je određena za spašavanje drugog pogođenog tankera Front Altera, čiji je operator Frontlajn.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije