Svijet

Razgovarali Putin i Erdoan - Turska zainteresovana za rusku vakcinu

Razgovarali Putin i Erdoan - Turska zainteresovana za rusku vakcinu
Foto: Ilustracija | Razgovarali Putin i Erdoan - Turska zainteresovana za rusku vakcinu

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovarao telefonom o pitanju uvoza ruskih vakcina protiv virusa korona.

"Vakcine se razvijaju u Rusiji, Kini, kod nas. O uvozu vakcina razgovaramo sa stranim kolegama, a razgovarao sam i sa Putinom. Pomno posmatramo rezultate upotrebe vakcina i nadam se da ćemo uskoro moći da ih koristimo u velikom obimu u našoj zemlji", rekao Erdogan, prenosi Sputnjik.

Telefonski razgovor lidera Turske i Rusije održan je 24. novembra, a kako je prethodno izvijestila pres-služba Kremlja, Putin i Erdogan su se založili za dalju saradnju u borbi protiv kovida 19, pri čemu je prioritet koordinacija u razvoju i proizvodnji vakcina.

Ranije je pres-služba Ministarstva zdravlja Rusije saopštila da je Turska zainteresovana za organizaciju proizvodnje vakcine protiv kovida 19 "Sputnjik V" u turskim fabrikama za proizvodnju lijekova.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svijetu za prevenciju kovida 19. Vakcinu "Sputnjik V" je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije