Svijet

Pratite nas na Google news

Razgovori o Brexitu napreduju

Razgovori o Brexitu napreduju
Foto: Ilustracija | Razgovori o Brexitu napreduju
Srna

LONDON - Razgovori Velike Britanije i EU o Brexitu napreduju, uprkos nedostatku značajnijeg iskoraka tokom noći, saopšteno je iz britanske vlade.

Iz kancelarije britanskog premijera Borisa Džonsona saopšteno je da se razgovori danas nastavljaju, nakon "konstruktivnog" sastanka koji je trajao do kasno sinoć u Briselu.

Džonson želi da postigne sporazum na samitu EU koji počinje sutra, kako bi Velika Britanija mogla propisno da napusti blok 31. oktobra, kada je planiran Brexit.

Obje strane su istakle da i dalje postoje praznine u planovima za održavanje irske granice otvorenom.

AP podsjeća da bilo kakav sporazum mora da odobri Parlament Velike Britanije, koji je već tri puta odbacio sporazum koji je sa EU postigla bivši premijer Tereza Mej. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije