Svijet

Razotkrivena žena plaćeni ubica u hidžabu

Razotkrivena žena plaćeni ubica u hidžabu
Foto: Facebook | Razotkrivena žena plaćeni ubica u hidžabu

Objavljene su prve fotografije Ejmi Betro (44), ​​žene prekrivene hidžabom, koja je pokušala da izvrši naručeno ubistvo.

Pokušaj zločina razotkriven je kada joj se pištolj zaglavio tokom pokušaja atentata u Birmingemu u Velikoj Britaniji, piše Mirror.

Kako se moglo čuti na sudu, Betro je poslata da ubije vlasnika butika odjeće Sikandera Alija po nalogu svog konkurenta Mohameda Aslama (56) i njegovog sina Mohameda Nazira (30).

Prije nego što je postala ubica, Ejmi je radila kao administrator za bejzbol tim Milvoki Brevers. Ona još nije uhapšena, a međunarodna potraga je u toku.

Tokom pokušaja ubistva, Betro je obukla hidžab i otišla da puca na Alija ispred kuće u Akoks Grinu 7. septembra 2019. Međutim, njen pištolj se zaglavio i ona je pobjegla.

Kasnije se vratila i ispalila tri hica u kuću. Zatim je poslala poruke ocu glavne mete, Aslatu Mahamudu: 'Prestani da se igraš žmurke' i 'Gdje se kriješ?'

Dva dana nakon neuspjelog ubistva po narudžbini, odletjela je nazad u SAD i potraga za njom traje od tada.

Čini se da joj je ovo bio prvi 'posao', jer Betro nije optužena ni za jedan drugi pokušaj ubistva.

Osuđeni naručioci

Nazir i Aslam, koji su u ponedjeljak proglašeni krivima za zavjeru za ubistvo, imali su "dugove" prema Alijevoj porodici nakon incidenta u njegovom butiku u Birmingemu 21. jula 2018, kada su prozori bili razbijeni, a unutrašnjost uništena.

Policija je stigla i zatekla povrijeđene Nazira i Aslama.

U septembru 2019. , par je doveo Betro iz Sjedinjenih Država u Birmingem s ciljem da ubije Alija i njegovu porodicu.

Tokom boravka u Velikoj Britaniji, ubica je boravila u hotelima u Mančesteru, Derbiju, Londonu, Brajtonu i Birmingemu - uključujući Radisson Blu.

Dok je bila u Derbiju, navodno je podnijela osiguravajući zahtjev tvrdeći da je imala probušenu gumu na iznajmljenom automobilu prije nego što se sudarila sa dva nepokretna vozila, od kojih je jedno bilo u vlasništvu Aslama.

Prije neuspjelog atentata, Betro je poslala poruku Mahamudu da pita o kupovini "golfa" od njega.

Zatim je poslala druge poruke, rekavši "ko je to, tvoja porodica ili ti?" i "izaberi jednog" dok je tražila da se meta sastane s njom, prenosi Kurir.rs iz Jutarnjeg lista. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije