Svijet

Pratite nas na Google news

Reakcija Rusije na izbore u EU: Nadamo se da će Brisel progledati

Reakcija Rusije na izbore u EU: Nadamo se da će Brisel progledati
Foto: N.N. | Reakcija Rusije na izbore u EU: Nadamo se da će Brisel progledati
N.N.

MOSKVA - Slijepa podrška kursu koji je nametnut EU sa druge strane okeana, antiruski ispadi i provokacije treba da odu u prošlost, izjavio je predsjednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin, komentarišući rezultate izbora u Evropskom parlamentu. On smatra da će poslanici novog parlamenta Evropske unije biti spremni za dijalog sa Rusije.

"Evropski birači glasaju, prije svega, za procvat i suverenitet Evrope. Oni žele da se više uzimaju u obzir interesi država i očuvanje osnova suvereniteta. Takvu Evropu želi da vidi i Rusija. Slijepa podrška kursa koji je nametnut EU sa druge strane okeana, antiruski ispadi i provokacije treba da odu u prošlost", rekao je Volodin.

"EU, bez obzira na postojeće nesuglasice, ostaje naš sused i najveći trgovinsko-ekonomski partner. Važno je da poslanici koji su izabrani u novi sastav Evropskog parlamenta budu spremni za nove pristupe i ravnopravni dijalog sa Rusijom", rekao je predsjednik Državne dume.

On je naglasio da Rusija uvijek ističe da se ne miješa u poslove suverenih država, da se zalaže za povjerenje i nepostojanje dvojnih standarda, a da odnosi među državama treba da se grade na bazi dijaloga i uzimanja u obzir interese svih država.

"Evropljani traže pragmatičan i nezavisan kurs. Važno je da i političari u EU čuju volju svojih naroda", izjavio je Volodin.

"Promjena konjunkture političkih snaga nakon izbora izazvana je pitanjima koja su se nakupila u vezi sa političarima, nerješenim problemima država, prije svega u oblasti ekonomije i migracione politike, kao i porastom zahtjeva za jačanje uloge nacionalnih država u donošenju odluka u Evropskom parlamentu", smatra predsjednik Državne dume.

(NN/spustniknews.com)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije