Svijet

Pratite nas na Google news

Reakcija Rusije na izbore u EU: Nadamo se da će Brisel progledati

Reakcija Rusije na izbore u EU: Nadamo se da će Brisel progledati
Foto: N.N. | Reakcija Rusije na izbore u EU: Nadamo se da će Brisel progledati
N.N.

MOSKVA - Slijepa podrška kursu koji je nametnut EU sa druge strane okeana, antiruski ispadi i provokacije treba da odu u prošlost, izjavio je predsjednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin, komentarišući rezultate izbora u Evropskom parlamentu. On smatra da će poslanici novog parlamenta Evropske unije biti spremni za dijalog sa Rusije.

"Evropski birači glasaju, prije svega, za procvat i suverenitet Evrope. Oni žele da se više uzimaju u obzir interesi država i očuvanje osnova suvereniteta. Takvu Evropu želi da vidi i Rusija. Slijepa podrška kursa koji je nametnut EU sa druge strane okeana, antiruski ispadi i provokacije treba da odu u prošlost", rekao je Volodin.

"EU, bez obzira na postojeće nesuglasice, ostaje naš sused i najveći trgovinsko-ekonomski partner. Važno je da poslanici koji su izabrani u novi sastav Evropskog parlamenta budu spremni za nove pristupe i ravnopravni dijalog sa Rusijom", rekao je predsjednik Državne dume.

On je naglasio da Rusija uvijek ističe da se ne miješa u poslove suverenih država, da se zalaže za povjerenje i nepostojanje dvojnih standarda, a da odnosi među državama treba da se grade na bazi dijaloga i uzimanja u obzir interese svih država.

"Evropljani traže pragmatičan i nezavisan kurs. Važno je da i političari u EU čuju volju svojih naroda", izjavio je Volodin.

"Promjena konjunkture političkih snaga nakon izbora izazvana je pitanjima koja su se nakupila u vezi sa političarima, nerješenim problemima država, prije svega u oblasti ekonomije i migracione politike, kao i porastom zahtjeva za jačanje uloge nacionalnih država u donošenju odluka u Evropskom parlamentu", smatra predsjednik Državne dume.

(NN/spustniknews.com)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije