Svijet

Reper se ubio zbog mobilizacije

Reper se ubio zbog mobilizacije
Foto: Youtube / Printscreen | Reper se ubio zbog mobilizacije

Ruski reper, Ivan Vitalijevič Petunjin poznatiji kao Voki, se ubio kako bi izbjegao regrutaciju koju je neki dan proglasio predsjednik Rusije, gospodin Vladimir Putin

Vjeruje se da je Petunjin, koji je nosio umjetničko ime Voki, danas izvršio samoubistvo u južnom ruskom gradu Кrasnodaru.

Njegovo tijelo pronađeno je u blizini višespratnice u Кongresnoj ulici nakon što je 27-godišnji muzičar snimio video poruku objavljenu na njegovom Telegram kanalu u kojoj je rekao da ne želi da ubija za bilo kakve ideale i da "nije spreman da ubija svoje ljude".

Petunjin, koji je ranije služio u ruskoj vojsci i lečio se u duševnoj bolnici, rekao je svojim obožavaocima: "Ako gledate ovaj video, onda ja više nisam živ. Grijeh ubistva ne mogu da stavim na dušu i ne želim. Nisam spreman da ubijam za bilo kakve ideale".

Takođe se činilo da se plaši da bi Putinova djelimična mobilizacija uskoro mogla da se pretvori u potpuni vojni rok, usred tvrdnji da Moskva planira da pozove milion ljudi u službu.

U drastičnijim slučajevima, ruski muškarci su pribjegli lomljenju udova kako bi izbjegli da budu pozvani, a pomenuti reper je navodno zbog ovoga sebi oduzeo život.

(Daily Mail)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije