Svijet

Republikanac bio pomatrač na ruskim izborima pa suspendovan iz stranke

Republikanac bio pomatrač na ruskim izborima pa suspendovan iz stranke
Foto: Tanjug/AP | Republikanac bio pomatrač na ruskim izborima pa suspendovan iz stranke

Odbornik desnice u jednoj francuskoj opštini u centru zemlje, suspendovan je iz stranke "Republikanci" jer je tokom vikenda bio u Rusiji kao "posmatrač" predsjedničkih izbora, saopštile su danas lokalne vlasti gradića Talan u Burgundiji.

Gradonačelnik Fabijen Ruine odlučio je da iz stranke suspenduje Sirila Gošea, savjetnika za prostorno planiranje, pošto je preko medija saznao da je bio u Rusiji kao "posmatrač" predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio dosadašnji predsjednik Vladimir Putin.

"On podržava izborni proces u Rusiji, što je nevjerovatno", saopštio je lokalni odbor stranke i dodao da je to "potpuno suprotan" stav "Republikanaca".

U video snimku medija "Russia Today" na francuskom, Goše je predstavljen kao "posmatrač" na jednom biračkom mjestu u Moskvi. Goše je tada opisao glasanje u "veoma opuštenoj" atmosferi i bez "vidljivih razlika" sa izborima u Francuskoj.

Gradonačelnik Talana rekao je da nema vijesti od Gošea od kada se vratio iz Rusije i da on zbog sopstvenih poslovnih obaveza odlazi godinama u tu zemlju.

(Kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije