Svijet

Roditelji po Britaniji prisiljeni davati otkaze

Roditelji po Britaniji prisiljeni davati otkaze
Foto: Youtube / Printscreen | Roditelji po Britaniji prisiljeni davati otkaze

LONDON - Gotovo jedan od pet roditelja prisiljen je skratiti svoje radne dane, dok drugi moraju u potpunosti napustiti posao kako bi se brinuli o svojoj djeci zbog paralizujućeg povećanja cijena jaslica, pokazalo je istraživanje.

Anketa, koju je naručila kreditna referentna služba "Credit Karma", takođe je otkrila da četvrtina roditelja (24 odsto) mora izdvajati dodatnih 110 funti mjesečno za brigu o djeci, dok također snose povećanje računa za hranu, energiju i druge kućanske troškove.

Prema reviziji regionalnog porasta troškova jaslica, roditelji koji žive u Londonu i na jugoistoku pretrpjeli su najveći pritisak na naknade, s tipičnim računom koji iznosi 300 funti sedmično.

Otprilike 21 odsto od 2000 ispitanih roditelja reklo je da su bili prisiljeni smanjiti svoj radni raspored, dok je sedam odsto potpuno napustilo posao kako bi se brinulo za svoju djecu.

Oni koji moraju ostati na poslu umjesto toga okreću se dionicama dadilja (13 odsto) ili se oslanjaju na prijatelje i porodicu za pomoć u brizi o djeci (21 odsto).

(Independent)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije