Svijet

Ronilac koji je spašavao tajlandske dječake izgubio se u pećini, morali i njega spašavati

Ronilac koji je spašavao tajlandske dječake izgubio se u pećini, morali i njega spašavati
Foto: Ilustracija | Ronilac koji je spašavao tajlandske dječake izgubio se u pećini, morali i njega spašavati

Britanski ronilac koji je lani učestvovao u spektakularnoj akciji spašavanja tajlandskih dječaka iz poplavljene pećine, i sam je morao da bude spašen iz pećine u američkoj saveznoj državi Tenesi, objavili su američki mediji.

Džoš Brečli spašen je iz pećine Mil Pond blizu Nešvila u srijedu naveče. Dobro se osjeća i odbio je ljekarsku pomoć, objavila je lokalna mreža "WRCBTV".

Bio je u maloj grupi britanskih ronilaca koji su istraživali pećine nekoliko dana, objavila je agencija za hitna stanja.

Grupa je uočila da Brečlija nema u utorak i počela je potragu za njim isprva sama, a kada je istekla ponoć obratila se za pomoć. Uvježbani ronilac krenuo je u potragu i uspio da ga pronađe u večernjim satima u srijedu.

Ronilac Ed Sorensen rekao je na konferenciji za novinare da je očekivao najgore kada se spustio u pećinu zbog niskih temperatura i mraka, javlja "NBC News".

"Uglavnom u akcijama spašavanja, kada uđem spašavati, osobe su histerične, paniče i čine stanje opasnim za mene", objasnio je Sorenson.

"Ali Brečli mi je pomagao u akciji spašavanja. Bio je maksimalno miran. Rekao je: Hvala ti. Hvala ti. Ko si ti?", dodao je Sorensen.

Brajan Krebs, član Službe spašavanja okruga Čatanuga Hamilton koja je bila poslana u pomoć, rekao je da je u akciji trebalo da se roni 120 metara uskim prolazom.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije