Svijet

Rudi Đulijani: Optužnica protiv Trampa okončaće civilizaciju

Rudi Đulijani: Optužnica protiv Trampa okončaće civilizaciju
Foto: Twitter / Printscreen | Rudi Đulijani: Optužnica protiv Trampa okončaće civilizaciju

VAŠINGTON - Podizanje optužnice protiv Donalda Trampa bila bi "nešto što bi uništilo civilizaciju", tvrdi Rudo Đulijani, njegov bivši pravni zastupnik, u jeku nagađanja da su optužbe protiv bivšeg predsjednika neizbježne.

Trampa istražuje okružni tužilac Menhetna, Alvin Brag, zbog njegove navodne umiješanosti u tajne isplate novca zvijezdi filmova za odrasle, Stormi Danijels od strane njegovog tadašnjeg advokata Majkla Koena.

Velika porota u Njujorku saslušavala je dokaze za slučaj i pozvala je Trampa da svjedoči prošle seedmice - što su pravni stručnjaci opisali kao "posljednju stanicu" prije podizanja optužnice.

Tramp je to nazvao "lažnim slučajem" i "političkim lovom na vještice", tvrdeći svojim pratiocima na društvenoj mreži "Truth" u subotu da očekuje da će biti uhapšen u utorak i pozivajući na proteste.

Ako se podignu optužnice, to bi Trampa učinilo prvim bivšim predsjednikom protiv kojeg je podignuta optužnica i moglo bi ugroziti njegove nade da ponovo preuzme predsjedničku poziciju u trci 2024. godine.

On ostaje jedino veliko ime koje je do sada objavilo svoju kandidaturu na republikanskim predizborima.

Govoreći za "Newsmax" u nedjelju, Đulijani je rekao: "Obično je pad velike republike kada se sistem tužilaštva pretvori u političku napravu. Možete pogledati drevnu istoriju i vidjeti da je to nešto što završava civilizaciju."

Istraga na Menhetnu nije jedini pravni izazov s kojim se Tramp suočava. Okružni tužilac Atlante, signalizirao je prošle sedmice da je odluka o dvogodišnjoj istrazi o pokušajima Trampa i njegovih saveznika da ponište izbore 2020. godine, blizu, prenosi "News Week".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije