Svijet

Rusija nudi studentski dom za 10 evra mjesečno i stipendiju

Rusija nudi studentski dom za 10 evra mjesečno i stipendiju
Foto: Pixnio | Rusija nudi studentski dom za 10 evra mjesečno i stipendiju

MOSKVA - ​Za srednjoškolce iz Ljubovije stigla je srećna vijest, oni će ovog ljeta imati priliku da tokom raspusta odu u Rusiju, na besplatno usavršavanje znanja i to na jednom od 500 ponuđenih univerziteta. Gost Srednje škole "Vuk Karadžić" u Ljuboviji bio je predstavnik Ruskog Doma, Vojislav Milić.

Ovo je jedan u nizu promotivnih događaja koji će srednja škola organizovati u narednom periodu u cilju predstavljanja visoko-obrazovnih ustanova kako bi srednjoškolci prepoznali svoja interesovanja za nastavak daljeg obrazovanja.

"Drago mi je što smo imali priliku da u našoj školi ugostimo predstavnika Ruskog doma i što je našoj djeci ponuđena mogućnost besplatnog studiranja u Rusiji. Mi kao škola podržavamo svaki vid obrazovnog usavršavanja. Ljetna škola je nešto novo za učenike i pruža velike mogućnosti za učenje stranih jezika, istorije, geografije i opšte kulture. Putovanja obogaćuju svakog čovjeka" izjavila je za "RINU" Nada Beatović, direktor SŠ "Vuk Karadžić".

Besplatne stipendije Vlade Ruske Federacije za srednjoškolce i studente iz Srbije obuhvataju: besplatno školovanje, zagarantovano mjesto na budžetu, bez obzira na uspjeh, zagarantovano mjesto u studentskom domu, plaća se oko 10 evra mjesečno i malu, ali zagarantovanu novčanu stipendiju, takođe bez obzira na uspjeh, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije