Svijet

Ruska ambasada traži sastanak sa Julijom Skripalj

Ruska ambasada traži sastanak sa Julijom Skripalj
Foto: Ilustracija | Ruska ambasada traži sastanak sa Julijom Skripalj

LONDON - Ruska Ambasada u Londonu zatražila je sastanak sa Julijom Skripalj kako bi utvrdila da je ne drže protiv njene volje, saopštio je pres-sekretar Ambasade.

"Drago nam je da smo vidjeli Juliju Skripalj živu i zdravu. Saopštenje koje je ona pročitala sadrži nove informacije. Međutim, prikazani video-snimak samo je pojačao našu zabrinutost u vezi sa uslovima u kojima je drže", rekao je on, komentarišući izjavu Skripaljeve danas za "Reuters".

"Velika Britanija je dužna da nam omogući da razgovaramo sa Julijom direktno kako bi se uvjerili da je ne drže protiv njene volje i da ne govori pod pritiskom", rekao je diplomata, prenio je TASS. 

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Ministarstvo svaki dan pokušava da dođe u kontakt sa Julijom Skripalj kako bi se uvjerili da je ne drže protiv njene volje. 

"Svaki dan i Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada u Londonu pokušavaju da organizuju kontakt sa Julijom Skripalj kako bismo bili sigurni da je ne drže protiv njene volje, da nije zamijenjena drugom osobom i da bismo dobili informacije iz prve ruke o njenom zdravlju i zdravlju njenog oca", rekla je Zaharova agenciji TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije