Svijet

Ruski analitičar: Britanci donijeli virus korona u Kinu

Ruski analitičar: Britanci donijeli virus korona u Kinu
Foto: Tanjug/AP | Ruski analitičar: Britanci donijeli virus korona u Kinu

MOSVA - Popularni ruski strateški analitičar, koordinator Analitičke asocijacije ODKB prof. dr Igor Panarin, tvrdi da su epidemiju virusa korona u Kini organizovali – Britanci.

Šta više, Panarin tvrdi da je ona potekla iz čuvene laboratorije za hemijsko i biološko oružje u Solzberiju.

Po njemu, radi se o operaciji hibridnog ratovanja, koja ima za cilj da uz pomoć virusa korona, totalne antikineske propagande i ekonomskih sankcija postigne sljedeće:

1. Djelimičnu dezintegraciju Kine (povratak Hongkonga Britaniji);

2. Promjenu unutrašnjeg i spoljnopolitičkog kursa Kine i smjenu Si Đinpinga sadašnjim premijerom, koji se smatra liderom prozapadne liberalne grupacije;

3. Uspostavljanje inostrane ideološke i finansijako-ekonomske kontrole nad Kinom;

4. Pogoršanje odnosa Kine i Rusije; i

5. Likvidaciju Šangajske organizacije za saradnju.

Po Panarinu, britanski udar je uslijedio jer je Si pokazao oklijevanje u gušenju nemira u Hongkongu. To je ohrabrilo "palikuće iz Londona", koji Panarin naziva Trećom Kartaginom.

Intenzitet epidemije je u Vuhanu stotinama puta veći nego u drugim gradovima i oblastima, što po Panarinu takođe potvrđuje da je epidemija vještački izazvana.

U decembru 2019. godine, ranije ubačeni britanski agenti su započeli akciju bioterorizma u Vuhanu.

Vuhan nije slučajno izabran. Taj grad je saobraćajno raskršće i od davnina je poznat kao buntovnički.

U njemu je 1911. godine izbila pobuna koja je dovela do rušenja vladajuće dinastije, a šezdesetih je tu bio centar "crvene garde", glavne motorne snage "kulturne revolucije".

Britanci su, po Panarinu, epidemijom uspjeli da spriječe da poslije Putinove smjene vlade u januaru, i Si učini slično poslije kineske Nove godine i otarasi se svojih liberala.

Po nekim podacima, tročlana grupa MI-6 doletjela je u Vuhan 16. januara 2020. godine letom CZ 674 (London-Vuhan) radi sprovođenja operacije bioterorizma sa upotrebom korona virusa.

Grupa se vratila u London uveče 20. januara 2020. iz Hongkonga letom BA 27 London-Hongkong (British Airways).

U grupi su bila tri čovjeka – dva operativca i jedan ljekar iz Centra za hemijski i biološki rat Velike Britanije (Naučno-tehnološka laboratorija odbrane – Defence Science and Technology Laboratory) koja se nalazi 12 kilometara od Solzberija.

Si Đinping je pozvao armiju na sadejstvo u borbi sa epidemijom, što je znak spremnosti za najodlučnije akcije, ali teškoću predstavljaju birokratske greške u epicentru epidemije, iza kojih vjerovatno stoje liberali sa namjerom da podstaknu nemire protiv državnog vrha.

Prema njegovim riječima, u SAD od oktobra 2019. bjesni epidemija gripa. Po zvaničnim podacima, zaraženo je 15 miliona, a već je umrlo osam hiljada ljudi. Ipak, o tome nema ništa u zapadnim medijima, čija je sva pažnja okrenuta Kini.

Panarin konstatuje da je Si Đinping sedam godina živio u pećini i nije se slomio. Došao je na vlast protiv volje Londona – Treće Kartagine.

"Željeli bismo da 'kineski Staljin' savlada ovaj pokušaj državnog udara i uzme učešće u 'Jalti 2020'", kaže ruski analitičar.

Panarin inače, poslije pobjede Trampa nad svojim, kako tvrdi, takođe iz Britanije rukovođenim oponentima, predviđa održavanje "nove Jalte", sa učešćem Putina, Trampa i Si Đinpinga, i to – u Beogradu.

(Kurir)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije