SP Qatar 2022.

Svijet

Rusko ministarstvo pozvalo civile da napuste Kijev

Rusko ministarstvo pozvalo civile da napuste Kijev
Foto: Tanjug/AP | Rusko ministarstvo pozvalo civile da napuste Kijev
N.N.

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane pozvalo je ukrajinske civile da se evakuišu iz Kijeva, ističući da je otvoren koridor za izlazak stanovnika, javlja "Raša tudej".

"Civili mogu da izađu auto-putem prema Vasilkovu, gradu oko 20 kilometara jugozapadno od glavnog grada. Taj smjer je otvoren i bezbjedan", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da Rusija "napada isključivo vojne objetke" i da civili nisu u opasnosti.

U međuvremenu, ukrajinska i ruska strana sastaće se danas na mirovnim pregovorima u Bjelorusiji, javlja "Raša tudej". Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u javnom obraćanju da su njegova očekivanja mala u vezi sa pregovorima te da njegova zemlja nema namjeru da se preda.

Planirano je da se pregovori održe danas u Bjelorusiji, na lokaciji blizu ukrajinske granice. Ministarstvo spoljnih poslova Bjelorusije objavilo je jutros fotografiju prostorije u kojoj će se održati pregovori.

"Država je spremna da organizuje pregovore u svakom trenutku", rekao je Anatolij Glaz, portparol Ministarstva spoljnih poslova.

Mediji su nedavno javili da je stigla ukrajinska delegacija.

Ukrajinska vlada ranije je podijelila oružje civilima, oslobodila zatvorenike sa vojnim iskustvom iz zatvora i pozvala stanovništvo da pripremi zapaljive bombe kako bi se borili protiv ruskih trupa, javlja "Raša tudej".

Ostala dešavanja u Ukrajini možete pratiti OVDJE.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije