Svijet

Pratite nas na Google news

SAD: Prijeti najveća epidemija malih boginja od 1992.

SAD: Prijeti najveća epidemija malih boginja od 1992.
Foto: N.N. | SAD: Prijeti najveća epidemija malih boginja od 1992.
Tanjug

VAŠINGTON - U Sjedinjenim Američkim Državama suočavaju se sa najvećom epidemijom malih boginja od 1992. godine, sopštile su danas zdravstvene službe, nakon što je prošle nedjelje otkriveno 14 novih slučajeva, čime je broj oboljelih u u ovoj godini porastao na 1.123.

Kako prenosi Rojters, američki centri za kontrolu zaraznih bolesti i za prevenciju procijenjuju da će broj slučajeva malih boginja od prethode nedjelje porasti za 1,3 odsto. 

Te službe ističu da su u 28 saveznih država zabilježeni slučajevi visoko zaraznih i u pojedinim slučajevima smrtonosnih bolesti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije