Svijet

Pratite nas na Google news

SAD poručuju Turskoj: Ako želite F-35 onda odustanite od S-400

SAD poručuju Turskoj: Ako želite F-35 onda odustanite od S-400
Foto: Ilustracija | SAD poručuju Turskoj: Ako želite F-35 onda odustanite od S-400
Srna

VAŠINGTON - Stalni predstavnik SAD u NATO-u Kej Bejli Hačinson poručila je da Turska treba da odustane od ruskih sistema "S-400" ako misli da dobije američke avione "F-35".

Ona je izjavila da je Rusija trenutno glavni rival SAD i NATO u svijetu, te da "Moskva stalno pokušava da oslabi i podijeli Alijansu", zbog čega Turska ne može da ima oružje koje je napravljeno da se suprotstavi američkim raketama.

Hačinsonova je u izjavi za "CNBC" navela da je "Turska suverena država koja može samostalno da donosi odluke", ali da neće dobiti "F-35" ako se na njenoj teritoriji budu nalazili ruski "S-400".

"Morate da izaberete. Možete da imate ili jedno, ili drugo, ali ne oboje", poručila je ona, prenosi "Sputnjik".

Ranije je Ankara više puta izjavljivala da neće odustati od kupovine ruskih protivvazdušnih raketnih sistema. Prema uslovima dogovora, prva serija "S-400" stiže već u julu.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je juče da ne dolazi u obzir da Ankara odustane od svog dogovora sa Moskvom o kupovini ruskog protivvazdušnog sistema "S-400".

Erdoan je naglasio da ponuda Amerike za prodaju protivvazdušnog sistema "patriot" nije bila tako dobra kao ruska za "S-400".

"Postoji određeni korak koji smo preduzeli, sporazum i mi smo tome posvećeni. Nema govora da ćemo od toga odustati", istakao je Erdoan.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je ranije da ruski protivvazdušni raketni sistemi neće biti integrisani u PVO sistem NATO-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije