Svijet

Pratite nas na Google news

SAD traže hitan sastanak SB UN zbog Gaze

SAD traže hitan sastanak SB UN zbog Gaze
Foto: N.N. | SAD traže hitan sastanak SB UN zbog Gaze
N.N.

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države zatražile su hitan sastanak Savjeta bezbjednosti UN nakon što su ekstremisti iz Gaze izveli desetine raketnik i minobacačkih napada na Izrael.

Misija SAD pri UN navela je da očekuje da taj sastanak bude za danas, prenosi AP.

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli izjavila je da bi SB trebalo da bude "ogorčen i da odgovori na najveće napade iz Gaze od 2014. godine", koji su, kako je rekla usmjereni na nedužne izraelske civile.

Prema njenim riječima, palestinska vlast mora da bude odgovorna za to što dopuštaju da se to događa u Gazi.

Izraelski ambasador pri UN Dani Danon pozvao je SB UN i generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da osudi Hamas koji smatra odgovornim za najnovije napade.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije