Svijet

SAD uvele sankcije Madurovom sinu

SAD uvele sankcije Madurovom sinu
Foto: Tanjug/AP | SAD uvele sankcije Madurovom sinu

VAŠINGTON - SAD su pojačale pritisak na predsjednika Venecuele Nikolasa Madura i uvele sankcije njegovom sinu, koji se takođe zove Nikolas Maduro.

Ministarstvo finansija je obavještenje o sankcijama objavilo na svojoj internet stranici, prenosi Rojters.

Ministarstvo je navelo da je Madurov sin bio uključen u propagandu i cenzuru, da je profitirao od venecuelanskih rudnika i pomagao u pritisku na vojsku kako bi se humanitarna pomoć zadržala van zemlje, prenosi Rojters.

Ove sankcije su najnoviji čin u šest mjeseci napora da se svrgne Maduro, čiji su reizbor 2018. godine SAD i većina zapadnih zemalja proglasile nelegitimnim.

"Maduro se oslanja na svog sina Nikolasita i druge koji su bliski njegovom autoritarnom režimu da bi održao pritisak na ekonomiju i ugnjetavao stanovnike Venecuele", izjavio je ministar finansija Stiven Mnačin.

"Ministarstvo će nastaviti da cilja saučesnike i rođake insajdera nezakonitog režima koji profitiraju od Madurove korupcije", rekao je Mnačin.

Nikolas Ernesto Maduro Gera, kako glasi njegovo puno ime, je dvadesetdevetogodišnjak koji je imenovan za šefa Кorpusa specijalnih inspektora Predsjedništva i koordinatora Nacionalne filmske škole Venecuele.

Na kongresu stranke PSUV 2014. godine izabran je za delegata distrikta El Vale Kapital.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije