Svijet

Sa suprugom ubio roditelje, posolio njihova tijela pa ih zabetonirao

Sa suprugom ubio roditelje, posolio njihova tijela pa ih zabetonirao
Foto: Ubijeni roditelji / Privatna arhiva | Sa suprugom ubio roditelje, posolio njihova tijela pa ih zabetonirao
N.N.

Otprilike 16 mjeseci nakon brutalnog ubistva bračnog para Elfride (66) i Petera P. (70), čija su tijela zacementirana u zidu, njihov sin i snaha osuđeni su na doživotnu zatvorsku kaznu.

Pred pokrajinskim sudom u Nirnberg-Firtu, Ingo (26) i Stefani (23) osuđeni su za zločin koji je šokirao Njemačku, piše "Bild".

Stravični zločin izvršen je u decembru 2017. u bavarskom mjestu Šnaitah. Prethodno je Ingo dva puta pokušao da otruje svoju majku Elfride P. (66). U prvom pokušaju stavio je otrovne sjemenke u brašno za hljeb, ali je majka taj napad preživjela.

Potom je Ingo majci otrov stavio u piće, ali je ona zbog čudnog ukusa popila samo malo i ponovo se spasila.

Nakon dva neuspjeha, Ingo je u noći između 13. i 14. decembra 2017. godine stolarskim čekićem usmrtio majku udarcem u glavu dok je spavala. Oca Petera P. (70) je ubio na isti način kada je ovaj ušao u sobu.

Tijela roditelja Ingo je uz pomoć supruge zasolio kako bi zadržala tečnost, a onda ih zabetonirao u zidu garaže.

Krajem decembra, Ingo i Stefanie su policiji prijavili nestanak roditelja, a samo dan kasnije su se vjenčali.

Ingo je čak i pokrenuo akciju potrage preko interneta, nastupao je na televiziji kao uplakani sin koji traži roditelje, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Ipak, policijska istraga brzo je otkrila počinioce nakon što se u malom mjestu pročulo da roditelji ne odobravaju brak Inga i Stefani. Tokom istrage policija je otkrila tragove ubistva i pronašla tijela roditelja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije