Svijet

Sankcije pomogle napredovanju ruske industrije

Sankcije pomogle napredovanju ruske industrije
Foto: Agencije | Denis Manturov, ruski ministar industrije i trgovine

VARNA - Sankcije zapadnih zemalja pomogle su Rusiji da napreduje u raznim industrijskim poljima, izjavio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

On je za bugarski list "Trud" pred godišnji sastanak Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju u bugarskom gradu Varna rekao da je Rusija u više navrata isticala da je politika sankcija kontraproduktivna i da ne doprinosi razvoju međunarodne trgovine.

"Zanimljivo je to što te restrikcije ne samo da su štetne, već su one samo vrh ledenog brijega. Naši zapadni partneri su nedavno uveli novi termin 'samosankcionisanja'. Strahovi i mitovi o Rusiji, moguće posljedice saradnje sa našom zemljom i druge spekulacije ponekad imaju negativniji efekat od sanckija Brisela i Vašingtona", istakao je Manturov.

Međutim, Manturov je naglasio da sankcije Rusiji donekle pružaju istorijsku priliku da zemlja napreduje u mnogim industrijskim poljima, javio je TASS.

"To je naše proizvode učinilo konkurentnijim na globalnom tržištu, uključujući tržište u Bugarskoj", dodao je ruski minister.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije