Svijet

Saradnica Hilari Klinton tvrdi da ju je napastvovao senator

Saradnica Hilari Klinton tvrdi da ju je napastvovao senator
Foto: Tanjug/AP | Saradnica Hilari Klinton tvrdi da ju je napastvovao senator
Tanjug

VAŠINGTON - Bivša bliska saradnica Hilari Klinton, Huma Abedin, napisala je u svojim memoarima da je bila seksualno napadnuta od američkog senatora.

Abedin je u knjizi navela da je neimenovani političar napastvovao na kauču sredinom dvijehiljaditih nakon što ju je pozvao u svoju kuću, gdje je pokušao da je poljubi, a ona ga je odbila i pobjegla, prenosi Gardijan.

Kako navodi britanski list, ova tvrdnja je detaljno opisana u njenoj novoj knjizi "Both/And: A Life in Many Worlds", koja će biti objavljena sljedeće nedjelje.

U knjizi opisuje seksualni napad dok priča o svom radu za Hilari Klinton, kada je bila američki senator za Njujork između 2001. i 2009, a Abedin, koja sada ima 45 godina, ne otkriva senatorov identitet, ni njegovu stranku.

Ona takođe u knjizi opisuje svoju ljutnju na nekadašnjeg supruga, bivšeg njujorškog kongresmena Entonija Vajnera, čiju su karijeru uništili seksualni skandali.

Abedin je bila jedna od najpouzdanijih saradnika Hilari Klinton, koja je bila državni sekretar SAD u Obaminoj administraciji, i koja ju je jednom opisala kao svoju "drugu kćerku".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije