Svijet

Pratite nas na Google news

Sastanak Savjeta bezbjednosti UN zbog Sirije

Sastanak Savjeta bezbjednosti UN zbog Sirije
Foto: Tanjug/AP | Sastanak Savjeta bezbjednosti UN zbog Sirije
Agencije

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se sutra iza zatvorenih vrata radi razgovora o Siriji, izjavile su danas diplomate.

Prema navodima diplomata, zahtjev za razgovore o situaciji u Siriji zahtijevalo je pet članica Savjeta bezbjednosti UN Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Belgija i Poljska.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je ranije da su Turska i njeni sirijski saveznici pokrenuli vojnu operaciju na sjeveroistoku Sirije.

Erdogan je istakao da će cilj ofanzive pod nazivom "Operacija mirno proljeće" biti eliminacija prijetnje Narodne zaštitne jedinice (YPG), milicije sirijskih Kurda, te Islamske države, kao i omogućavanje povratka sirijskim izbjeglicama iz Turske nakon formiranja bezbjednosne zone.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije