Svijet

Pratite nas na Google news

Sestra Kim Džong Una sve moćnija

Sestra Kim Džong Una sve moćnija
Foto: Ilustracija | Sestra Kim Džong Una sve moćnija
Tanjug

VAŠINGTON - Mlađa sestra sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong, koja trenutno obavlja posao direktora sjevernokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obavještajna agencija.

Kim Jo Džong mogla bi da postane moćna gotovo kao neki visoki pomoćnici Kim Džong Una, prenosi američki portal "UPI".

Kako se navodi, ona se držala po strani nakon što drugi samit SAD i Sjeverne Koreje održan u februaru nije dao željene rezultate, a sve više prisutnija u javnosti postala je nakon iznenadnog susreta Kima i američkog predsjednika Donalda Trampa u Demilitarizovanoj zoni između dvije Koreje.

Portal navodi da bi ona mogla da uđe u 10 najmoćnijih ljudi u toj zemlji, o čemu godori podatak da je prije dva dana, na obilježavanju 25 godišnjice smrti osnivača Kim Il Sunga bila među 10 funkcionera kojima je Kim bio okružen.

Kim Jo Džong je sjedila četiri mjesta od brata, a prema tvrdnjama južnokorejskih obavještajaca, njena moć raste.

"Sudeći po fotografijama ona ima rang kao predsjednik Narodne Skupštine Čoe Rjong Hae i potpredsjednik vladajuće Korejske narodne partije Ru Su Jong", rekao je predsjednik južnokorejskog skupštinskog obavještajnog Odbora Li Hje Hun koji informacije dobija od obavještajnih službi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije